top of page

MUSIKALSK PROFIL


Den musikalske profilen favner vidt, fra tradisjonell jazz til det som ofte omtales som world music. Om en kategorisering er påkrevd er moderne jazz i brytningspunktet mellom jazz, rock, elektronika og folkemusikk kanskje mest beskrivende. I jazztradisjonen er det spesielt bebop, hard bop, jazz rock og funk som presenteres i tillegg til et sterkt fokus på norsk og europeisk frijazz. Her presenteres musikk både for den som vil hygge seg med kjent materiale og den som ønsker å utfordre egne fordommer eller utvide den musikalske horisonten.

Nattjazz mottar offentlige tilskudd fra: Kulturrådet, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

HELHUSKONSEPTET

Alle scener under samme tak. I 2013 sto USF Verftet klar med nye hovedscene og Nattjazz flyttet hjem! Dette innebærer at Nattjazz fortsetter med det unike helhuskonseptet som siden 1973 har gjort festivalen til en spesiell opplevelse for ivrige festivalgjengere.

RØKERIET 

Normal kapasitet: 1250, stående

Servering: ja

Bergen nyeste tilskudd til musikalske opplevelser er en perfekt scene for alt fra jazz og klassisk til rock og pop. 

Spesialbygget for konsertvirksomhet er dette Nattjazz' storstue. Her får de mer kjente artistene og de stores produksjonene alt som kreves av tekniske finesser og akustiske løsninger. Like egnet for en stille solokonsert som for fullt trøkk er Røkeriet stedet å være!

SARDINEN

Kapasitet 400-500, stående/sittende

Servering: ja

 

Sardinen er hjemsted for Bergen Jazzforums klubbkonserter gjennom året, og ikke uten grunn. Her kommer du inn i et klassisk jazzkonsept: runde bord, dempet belysning, verdenstjerner like foran deg. Stedet for den gode følelsen og gjerne et glass rødvin. Hold likevel godt på glasset: det hender hardtslående trommiser og heftige saksofonister blåser ut her også!

STUDIO USF

Kapasitet: 140, sittende

Servering: nei

 

Kunst, innovasjon, improvisasjon og refleksjon! Da er du på rett sted på Studio USF - en blackbox-lignende scene hvor de som er aller lengst fremme i faget får fritt spillerom. Nesten alle erfarne jazzere sier det samme: her har de hatt noen av sine største musikalske opplevelser! Scenen for deg som virkelig lytter.

Foto
Øverst: Khruangbin - Røkeriet 2018
Midten: Ola Kvernberg Steamdome - Røkeriet 2018

Nederst: Arild Andersen Trio- Sardinen 2018

bottom of page