top of page
Poesidigg_banner2022WEBAPP.jpg
Mandag 30. mai
20:00
Dørene åpner 19:15

Vold & Virud ca 21:15
Røkeriet
USF Verftet
Poesidigg på Nattjazz

Det frempå klubbkonseptet Poesidigg tar igjen turen til Nattjazz. I ti år har horder av folk strømmet i store mengder for å lytte til ypperlig, motstandsrik poesi, for så å kaste seg ut i dans og fest utover natten. Nå skjer det igjen på Nattjazzen, også denne gangen toppes plakaten av et musikalsk samarbeid, norsk poesis største legende Jan Erik Vold dukker opp med blueskongen Kåre Virud med band og de skal ta oss med på en raslende reise inn i lyriske tonelandskap. 

 

Poesidigg har alltid flere diamanter i kisten! Sveriges kanskje mest hardtslående poet tar også turen helt fra Berlin. Athena Farrokhzad er en heftig opplevelse på scenen og en viktig stemme i svensk litteratur og samfunn. I tillegg klinker vi til med en ekte bergensdebutant: Tilde Bogen! Med en bok som fortsatt lukter fersk blekk har hun overbevist oss med et sterkt budskap og en strøken penn! Til å lede sirkuset har vi som alltid Poesidiggs egen hattegeneral Henning Bergsvåg! Ikke gå glipp av dette!

NB! Denne konserten har både sitteplasser og ståplasser i salen. Røkeriet har i tillegg alltid et begrenset antall sitteplasser på galleriet. Det er dessverre ikke mulig å reservere seter. Vil du ha sitteplass, vær tidlig ute!

FarrokhzadAthenaWEB.jpg

Athena Farrokhzad

tilde_bogen_f6968-farge_foto_helge_hansen__montagWEB.jpg

Tilde Strand Bogen

VOLD & VIRUD

Tolv Blå
 

JAN ERIK VOLD vokal KÅRE VIRUD gitar, vokal BAARD SLAGSVOLD vokal, Wurlitzer, bass ESPEN FJELLE Hammond STIG SJØSTRØM trommer

I over førti år har Jan Erik Vold og Kåre Virud samla seg om Bob Dylan. No går dei til heimleg mark og tar for seg dikt frå Petter Dass til i dag. Tolv norske diktarar – fordelt over 300 år - vert ikledd bluesdrakt. Undervegs vert det Johan Herman Wessel frå 1700-talet, Wergeland og Ibsen frå 1800-talet, pluss Wildenvey, Rolf Jacobsen og dei andre moderne fram mot vår tid. Vold er den nyskapande poeten og diktforkjemparen, medan Virud er sjølve pioneren innan norsk blues og bluestekstar på norsk. 

Vold_og_Virud2_Foto-Knut-BjerkeWEB22.jpg

Et Nattjazz Ordlyd prosjekt

bottom of page