top of page

JAZZJOBBER

Velkommen til nye og gamle Nattjazzere - nå braker det snart løs igjen!

Her følger litt info og en kort presentasjon av de ulike gruppene du kan tilhøre som frivillig medarbeider under Nattjazz 2024. Det finnes også andre typer jobber, ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon (frivillig@nattjazz.no)

FRIVILLIG MEDARBEIDER PÅ NATTJAZZ 2024

Som frivillig medarbeider på Nattjazz er du en del av festivalens vertskap. Vår viktigste oppgave er å legge forholdene til rette for at våre gjester; publikum, musikere og pressefolk, får en super opplevelse når de er på Nattjazz. Alle medarbeiderne tilhører ulike grupper med sine spesifikke oppgaver. Under følger en kort presentasjon av de ulike gruppene du kan melde deg til. Flere detaljer og opplæring blir gitt før du går på vakt. Som frivillig medarbeider jobber du alltid under en ansvarlig sjef, og du blir godt ivaretatt gjennom hele vakten. Alle får mat og drikke når de er på jobb.

På påmeldingsskjema blir du bedt om å sette opp 3 av de gruppene du kunne tenke deg å jobbe i. Vi kan ikke garantere at alle får 1.valget sitt oppfylt, men vi gjør så godt vi kan for å plassere deg i en av de gruppene du ønsker å tilhøre.  Alle medarbeidere på kveld må påregne å måtte være på jobb helt til arrangementene er ferdig og lokalene ryddet. For noen grupper gjelder egne jobbetider. Dette får du informasjon om av din gruppeleder.

Nattjazz er en unik festival når det gjelder muligheten til å få med seg musikk: de aller fleste jobber 4 vakter og har hele 5 dager fri med gratis festivalpass!


OM NOEN AV JAZZJOBBENE

FESTIVALVERTENE - FESTIVALENS HJERTE:
Festivalvertene er den største gruppen med frivillige under Nattjazz. Du utfører en rekke viktige oppgaver som er helt nødvendige for å opprettholde den høye standarden Nattjazz er kjent for, blant annet adgangskontroll inn til spillestedene, klargjøring og rydding, brannvakt ved rømningsveier og andre serviceoppgaver. Som festivalvert får du ofte med deg mye musikk når du er på jobb!

FLEXIVERTER
Kryss av her hvis du er: A. Generelt positiv til alle jobber, eller: B. Ønsker å gjøre en innsats utover det som er strengt tatt nødvendig for å få festivalpass. De som ønsker å "blø for drakten" eller å lære om alle nivå i driften av en festival, bør krysse av for denne kategorien. Hvis Nattjazzstemningen er viktigere enn akkurat hvilken jobb du gjør, hører du også hjemme her. Du vil bli kontaktet og vi prøver å finne det som passer for deg! Hvis du vil drive med noe spesielt, skriv noe kort i kommentarfeltet.

SJAUER
Dette er jobben for deg som vil svette og bli skitten! Det blir mange tunge løft, og veldig intensiv jobbing i perioder. Hovedsakelig jobber du med opp- og nedrigging av scene, samt å være tilgjengelig under konsertene dersom «noe» skulle skje. Du jobber tett sammen med teknikere og musikere. Det kan også være aktuelt å være med å hente band og utstyr på flyplassen og andre steder, så du bør være tilgjengelig på dagtid. Du jobber 4 økter, ca. 8 timer enten formiddag/kveld eller kveld/natt. Gode muligheter til å høre musikk. Her trenger vi helst folk med erfaring fra scene-rigging eller som har evne til å «se» arbeidet og som tar litt initiativ.

ARTISTSERVICE

ARTISTSERVICE - ARTISTANSVARLIGE
Som artistansvarlig jobber du i nærkontakt med festivalens artister. Dette innebærer henting og bringing til f.eks flyplass, hotell, spillested. Du er artistens kontaktperson under deres opphold i Bergen, og passer på at de har alt de trenger på festivalen. En krevende og morsom jobb!

ARTISTSERVICE - TRANSPORT
Denne gruppen har ansvaret for all logistikk på festivalen og er koordinert med Artistansvarlige. Som sjåfør i transportgruppen hjelper du artistansvarlig med henting og bringing av musikere, i tillegg til transport av utstyr og varer.

ARTISTSERVICE - VELFERD
Velferdsgruppen på Nattjazz er viden kjent blant musikere fra hele verden for sin gjestfrihet og profesjonalitet. Du lager mat til alle frivillige og sørger for at artistenes garderober er i orden med alt som kreves.

 

Nattjazz_FOTO__KRISTOFFER_ØEN.jpg
bottom of page