Jazzintrologo.png

NATTJAZZ, BERGEN

JOAKIM RAINER TRIO + FIRVEL

Torsdag 2. juni USF Verftet

JOAKIM RAINER TRIO

JOAKIM RAINER PETERSEN  piano, ALEKSANDER RIRIS kontrabass RINO SIVATHAS trommer

Trondheims-baserte Joakim Rainer Trio spiller med blikket rettet fremover i det klassiske pianotrio-formatet, med røtter i jazzhistorien. Musikken er spontan og leken, og komposisjonene bygger komplekse former, asymmetriske loops og åpne harmonier. Trioen trekker linjer til komponister og musikere som Jimmy Giuffre, Andrew Hill, Luciano Berio og Kris Davis, og spiller en spennende blanding av uttrykk som forenes av lyttende, lekende og fokusert samspill. Musikerne i Joakim Rainer Trio har bakgrunn fra en rekke andre band som Barrage, ØyvindLand, Bounce Alarm og Trondheim Jazzorkester.

Joakim-Rainer-TrioWEB22.jpg
  • Facebook

FIRVEL

 

JAN TOBIAS JARLVANG trompet ØYVIND KLØVE KJERNLIE pedal steel FRIDE NØSTDAHL HJELLE piano JOACHIM MØRCH MEYER kontrabass VERGARD STAUM trommer

Med en særegen stemning og klang trekker Firvel deg inn i en verden av lyriske og fengende melodier. Den varme komboen av pedal steel og trompet bærer melodiene frem, og en leken, luftig pianotrio i bunn er ikke fremmed for å la det koke. Musikken er både subtil og ekspressiv, og bygger i hovedsak på pianist Fride Nøstdahl Hjelles komposisjoner med innslag fra samtlige musikere i bandet.

FirvelWEB22.jpg
  • Facebook
  • Instagram
ARTISTER SAMME DAG:
 

Jazzintro 2022

Årets unge jazzmusikere 2022 skal kåres, og åtte unge, lovende band er plukket ut til å spille om tittel og stipend på noen av landets ledende jazzfestivaler det kommende halvåret. Under finalen på Moldejazz i juli vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipendet på kr 150 000.


Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.

Fra innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival vil fire av bandene gå videre til finale under Moldejazz i juli hvor en vinne skal kåres. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2022 vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Jazzintro et springbrett 
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø