JAGA JAZZIST

Lørdag 29 mai Røkeriet

Jaga Jazzist er tilbake!

 

LARS HORNTVETH pedal steel, keys, sax, bassklarinett MARTIN HORNTVETH trommer LINE HORNTVETH tuba, fløyte ØYSTEIN MOEN keys ERIK JOHANNESEN trombone ANDREAS MJØS gitar, vibrafon MARCUS FORSGREN gitar EVEN ORMESTAD bass ESPEN HØYDALSVIK lyd

Det er utrolig nok passert 25 år siden bandet debuterte med «A Livingroom Hush» - et album som skapte kaos i norsk sjangertenkning, og ble kåret til ‘årets beste jazzalbum’ av BBC. I et kvart århundre har kollektivet hver for seg vært premissleverandører i det meste av musikklivet i Norge – som utøvere, produsenter og komponister – fra Horntvethane i The National Bank, fra filmmusikken til Himmelblå til solokarrierar og turneer med a-ha og Susanne Sundfør. Og nå er de altså tilbake, friskere og mer vitale enn noen gang.

Det nye albumet fikk strålende kritikk i norske og internasjonale medier, og ble spilt inn på bare to uker på ei hytte i et koronafritt Sverige i 2019. Resultatet er et meditativt opprivende sci-fi elektronisk akustisk post-prog-jazz-rockalbum, og har blitt sammenlignet med både Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Er det jazz? Er det rock? Post-rock kanskje? Hvem vet. Det blir iallefall et mylder av akustiske og elektroniske instrumenter, og folk som virkelig kan å spille på de!

Jaga Jazzist har vært et av norsk musikks mest stilmessig særegne band, og er kjent for et kompromissløst fokus på kvalitet både på album og liveshow.  Det musikalske hovedfokuset er bandets nyeste album “Pyramid”, i tillegg til en og annen gammel slager fra bandets rikholdige musikalske arkiv. Dette blir gøy!

ARTISTER SAMME DAG: 
RØKERIET: JAGA JAZZIST
RØKERIET: STIAN WESTERHUS

listen-on-apple-music-badge200.png
  • Facebook
  • Instagram